ACS Carla Ritmic Gim Brașov

Gimnastica ritmică combină elemente de balet, acrobatică şi dans cu mânuirea a cinci obiecte specifice: coarda, cerc, minge, măciuci şi panglică

CARLA STOICA - ANTRENOR

Educaţia are drept scop să dea sufletului şi corpului întreaga frumuseţe si perfecţiune.
Gimnastica ritmică este singura disciplină sportivă exclusiv feminină, un amestec unic de dans, artă şi sport. Acesta combină elemente de balet, acrobatică şi dans cu mânuirea a cinci obiecte specifice: coarda, cerc, minge, măciuci şi panglică. Posibilităţile de mişcare sunt nemărginite atâta timp cât copiii îşi folosesc imaginaţia şi creativitatea. Beneficiile practicării gimnasticii ritmice sunt infinite. Progresele vizează domenii cheie de dezvoltare: flexibilitate, graţie, echilibru, forţă, agilitate şi coordonare.
Asociația Sportivă Carla Ritmic Gim Brașov a fost înființată în anul 2020, înregistrată în Registrul Entităților de Cult în anul 2021, principala activitate fiind cea de promovare a gimnasticii ritmice în rândul copiilor și de a încuraja fiecare fetiţă să practice acest sport.
Asociația Sportivă Carla Ritmic Gim își desfășoară activitatea în cel mai nou complex sportiv, Forex Brașov, în săli omologate, cu echipamente specifice conform normelor, cu toate dotările de care are nevoie un sportiv: parchet pentru protejarea articulațiilor, covoare de competiții etc, iar cursurile sunt alcătuite pe grupe de vârstă si în funcție de nivelul de pregătire, inițiere, avansati și performanta, timp de 5 ore pe zi, de luni până vineri. În prezent, sunt înscriși peste 300 de copii care zilnic își ating propriile limite și învață să treacă dincolo de ele. Anual s-au organizat workshop-uri, evenimente, cantonamente, spectacole, care au adunat multe clipe de bucurie, relaxare si au construit amintiri de neuitat.

Grupa de performanță este alcătuită din fetițe selecționate conform cerințelor specifice gimnasticii ritmice. Antrenamentele se desfășoară cu o frecvenţă de 5 ori/ săptămână, fiecare antrenament având o durată de 3 ore, bine structurat, conform cerinţelor de specialitate: pregătire corporală specifică, pregătire coregrafică, mânuire obiect şi pregătire fizică. Un număr de 15 sportive de la ACS Carla Ritmic Gim sunt legitimate la Federația Română de Gimnastică Ritmică și se află în pregătire pentru competiţiile organizate pe plan național și internațional.
În funcție de categoria de vârstă, gimnastele clubului nostru au obținut rezultate remarcabile la concursurile la care au participat, clasandu-se pe primele locuri la concursuri internaționale, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori, obtinând un titlu de Campion National, cu calificări la Cupa României, competitie care adună anual primele 6 gimnaste din țară.
Totodată, micuțele gimnaste s-au întors de la concursuri internaționale cu titlul de campioane, cucerind medalii de aur, argint și bronz la importante turnee unde au avut ca și adversare sportive din Moldova, Rusia, Bulgaria, Ucraina, țări cu tradiție în gimnastica ritmică mondială.

GALERIE FOTO

Școală de gimnastică ritmică din ACS Carla Ritmic Gim Brașov

Gimnastica pentru copii

Sportul şi mişcarea sunt activităţi recomandate în general oricărei persoane, indiferent de vârstă. Insă una dintre categoriile pentru care ar trebui să prezinte interes maxim o reprezintă copiii. Sportul îmbunatăţeşte calitatea vietii acestora şi îi disciplinează înca de la vârste fragede. Probabil cel mai important argument în favoarea practicării unui sport îl reprezintă distracţia. E amuzant, ocupă timpul şi oferă subiecte de discuţie şi dezbatere. Sportul dezvoltă capacităţile mentale, gândirea strategică şi cea matematică. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile practicării sportului în rândul copiilor.
Avantajele sunt multe, însă este important de ţinut minte că un copil sportiv va deveni, cel mai probabil, un adult sportiv.
In plus, copilul îşi formează un grup de prieteni cu interese şi valori comune, grup care va evolua şi se va închega din ce în ce mai tare odată cu trecerea timpului. 
De asemenea, copiii ce practică sporturi înţeleg mult mai uşor ce înseamnă să câştigi sau să pierzi şi faptul că pentru a caştiga trebuie să munceşti alături de membrii echipei. De aceea, mai târziu în viaţă, se vor integra mult mai uşor şi vor face tot posibilul pentru a fi cei mai buni.

Viziune și misiune

Scopul nostru este de a oferi antrenamente de cea mai înaltă calitate fie că este vorba de distracție recreațională, cursuri pentru avansați sau grupa de performanță

1

Gimnastica ritmică combină elemente de balet, acrobatică şi dans cu mânuirea a cinci obiecte specifice: coarda, cerc, minge, măciuci şi panglică. Posibilităţile de mişcare sunt nemărginite atâta timp cât copiii îşi folosesc imaginaţia şi creativitatea.

2

Beneficiile practicării gimnasticii ritmice sunt infinite. Progresele vizează domenii cheie de dezvoltare: flexibilitate, graţie, echilibru, forţă, agilitate şi coordonare.

3

Scopul nostru principal este de a încuraja fiecare fetiţă să practice acest sport şi să fie alături de noi, antrenament de antrenament, aceasta fiind cea mai mare răsplată a muncii noastre.

4

Sperăm de asemenea ca părinţii se vor bucura de experienţa copiilor şi eforturile lor vor fi recompensate prin dezvoltarea în mod sănătos a propriilor copii.

Grupa de performanță

Vino în comunitatea noastră

Antrenamente variate de gimnastică ritmică într-un mediu pozitiv și motivant , antrenori experimentați într-un complex sportiv de excepție
Înscriere
CURSURI DE GIMNASTICĂ PENTRU COPII
ASOCIATIA CLUB SPORTIV CARLA RITMIC GIM BRAȘOV
 Antrenor : CARLA STOICA
heartflag linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram